Wijndegustatie en -initiatie voor liefhebbers in Bar Oscar

01-03-2015 14:00

Wil jij de volgende keer ook deelnemen? Bezorg me dan je mailadres via de contactknop onderaan. Enkele reacties over deze sessie.

Wat niet: Geen hoogdravend gebazel of technisch jargon, maar ook geen drankgelag.
Wat wel: een beknopte, informele wijndegustatie en -initiatie

We gaan bij wijze van voorstelling even na wat wijn voor u betekent en wat je er over zou willen leren. We proeven samen 4 wijnen. We  oefenen de standaardproeftechniek en enkele tips en tricks om bewuster te genieten. Ook het bewaren, serveren en combineren van wijn met gerechten komt aan bod.

Ik ga in op je vragen en we weerleggen de gangbare vooroordelen over wijn. Als je altijd al wou weten wat men bedoelde met ‘koppige’, ‘vrouwelijke’, ‘charmante’, ‘hoekige’ ... wijn of ‘animale en tertiaire’ aroma’s... Of waarom rode wijn rood ziet en champagne niet? Welke wijn je bij sushi drinkt? ... shoot! Wellicht heb ik niet op alles een antwoord, maar ... daarvoor hebben we google al.

Daarna ga je zelf aan de slag in een blindproeverij. Je vindt nog een viertal wijnflessen in de ruimte van Bar Oscar, maar het etiket zal je niet kunnen lezen. Je proeft deze wijnen en tracht aan de hand van een beschrijving na te gaan welke fles welke wijn bevat. Spieken mag en de proclamatie van de resultaten laten we achterwege, dus je wordt niet aan de schandpaal genageld wanneer het allemaal mis is.

We drinken geen dure exclusieve wijnen die je daarna nooit meer drinkt maar wel eerlijke, betaalbare wijnen die je in jouw buurt vindt.

We sluiten af met een speciaal en heerlijk dessertwijntje.

Praktisch

  • Waar:             de kelderruimte van Bar Oscar, Dambruggestraat 29 2060 Antwerpen
  • Wanneer:       zondagnamiddag 1 maart, van  14 tot 16u
  • Don'ts:            Duur kraakwit kleedje of hemd aantrekken (wijnvlekken zijn onverbiddelijk), op voorhand al alcohol, koffie of iets pikants drinken of roken (je bederft je smaakpapillen), zwaar geurende aftershave of parfum (we willen enkel de wijn ruiken;), te laat komen (vervelend voor je collega-deelnemers)
  • Do's:               relax en geniet
  • Interesse?     Contacteer me

Begeleiding: Peter Sels, Sommelier Franse en wereldwijnen.  

Meer info over Bar Oscar.