Artikel archief

12-03-2016 20:54
Stefan Soenen betoogt in zijn zeer verhelderend artikel 'de geschiedenis van terroir' dat 'terroir' een menselijk construct is dat gecreëerd is als unique selling proposition voor de kleine wijnbouwers van de Bourgogne in hun commerciële strijd tegen de grote wijnhandelaars ten tijde van het...
27-11-2015 06:14
Het hoeft niet altijd meteen een nieuwe man of vrouw te zijn, ook onbekende wijn kan spannend zijn. Onbekend is zeer vaak goedkoper en vaak gelijkwaardig of zelfs beter dan het bekendere alternatief.Enkele compleet willekeurig gekozen voorbeelden?  Kies eens een Crémant d’Alsace ipv Champagne...
23-11-2015 19:13
Labels en wetgeving ivm biowijnen zijn niet heel transparant voor de consument. We zouden bijna vergeten dat bio écht wel beter is voor mens en milieu. In bovenstaande tabel zie je welke maximum sulfietnormen wijnwetgeving, de wetgeving mbt biowijn en de privé-certificeringsorganisaties hanteren...
14-11-2015 12:01
Class in the Glass 
20-08-2015 20:30
Leren, kijken, ruiken, proeven, lachen en genieten op de wijninitiatie van Bar Attak. Meer info op de facebookpagina van Bar Attak.
21-06-2015 15:00
Wijn leren degusteren; liever op je eentje of met twee ipv met 10? Liever op je eigen tempo? Het kan! Ben je iemand die er geen behoefte aan heeft om in het middelpunt van de belangstelling te staan en met een hele groep samen iets te doen? Vind je nu net vaak die dingen interessant waar...
04-06-2015 21:45
Flocert is een onafhankelijke certificeringsorganisatie die producenten controleert met het oog op het verkrijgen van het fairtradelabel. Als je enkele van de criteria uit het lastenboek bekijkt, blijkt het niet om kleinigheden te gaan...         Zo moet je als...
28-05-2015 19:53
Gezellig, zonder tralala, volks en goed! Vlak bij Hasselt: de Hasseltse wijnbeurs. Dichterbij (Antwerpen natuurlijk;) is deze van Vets Drankenhandel ook heel gemoedelijk en leuk.  
16-05-2015 10:14
Op 16 mei vond er een gezellige privé-degustatie en -initiatie plaats boven restaurant Degustation in Berchem. Wat stond er op het programma: Met een fruitige en strakke witte uit de Côtes de Gascogne in de hand leerden we de degustatiemethode. Een leuk en prijs-kwaliteit sterk...
04-05-2015 19:38
Wijn leren degusteren; liever op je eentje of met twee ipv met 10? Liever op je eigen tempo? Het kan! Ben je iemand die er geen behoefte aan heeft om in het middelpunt van de belangstelling te staan en met een hele groep samen iets te doen? Vind je nu net vaak die dingen interessant waar...
Onderdelen 1 - 10 van 24
1 | 2 | 3 >>